Oogheelkunde

iLasik

iLasik.Totalcare-advies.nlDe iLasik methode is de veiligste en meest comfortabele manier om uw ogen te laten laseren. Artsen geven de voorkeur aan de IntraLasik methode omdat deze behandeling microscopische precisie waarborgt en vanwege de veiligheid. Tevens biedt het de cliënten de beste visuele resultaten. Een lasercorrectie moet ervoor zorgen dat de behandelde cliënt niet langer volledig afhankelijk is van zijn bril of contactlenzen. Volledigheidshalve; iLasik wordt ook wel IntraLasik Femtosecond, Femtolasik, Femtosecond en Intralase genoemd. Het komt allemaal op dezelfde behandeling neer: het flapje wordt niet met een mesje, een zogeheten microkeratoom gemaakt, maar de oogarts maakt met behulp van de computergestuurde laserapparatuur een hoornvliesflapje. Bij elke puls die de laser geeft, verschijnt een kleine luchtbel. Zo ontstaat de uiteindelijke flap. Deze blijft aan één zijde vastzitten. De oogarts slaat het flapje om, als een bladzijde van een boek. Het onderliggend hoornvliesweefsel is daardoor bereikbaar voor de laserstraal. De laser verwijdert in korte tijd een minuscule hoeveelheid hoornvliesweefsel en ‘slijpt’ uw hoornvlies in de gewenste vorm. Hier voelt u niets van. Na de ooglaserbehandeling plaatst de oogarts de flap weer terug, waarna het zich meteen weer aan het oog vasthecht. Bij een iLasik behandeling kunt u doorgaans vanaf 1ste dag na behandeling autorijden en uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Lasek – PRK

De Lasek – Lasek.Totalcare-advies.nlPRK is vooral geschikt wanneer door een hoornvliesafwijking of door een te dun hoornvlies de iLasik behandeling niet mogelijk is. Laser Assisted Sub – Epithelial Keratomileusis ofwel Lasek, is een ooglaserbehandeling waarbij de bovenste beschermlaag van het hoornvlies (epitheel) deels wordt losgeweekt met alcohol en daarna opzij wordt geschoven. Na de ooglaser correctie wordt dit weer op zijn plaats gebracht. Bij Photo Refractive Keratecfomie ofwel PRK wordt het bovenste beschermlaagje van het hoornvlies (epitheel) volledig verwijderd met de laser. Daarna behandelt de oogarts met de laser het hoornvlies tot de juiste sterkte is verkregen. Het epitheel groeit daarna vanzelf weer aan. Verschil tussen iLasik, Lasek – PRK zit in de manier waarin het epitheel wordt losgemaakt en wel of niet wordt teruggeplaatst. Bij een Lasek – PRK-behandeling is het reëel dat u het beste 3 tot 7 dagen rust neemt, niet werkt en een week geen auto rijdt.

Fakik – IOL

Fakik.Totalcare-advies.nlDe Phake Intra Oculaire lens ofwel PIOL-techniek wordt gebruikt om grote mate van myopie en hyperopie te behandelen. Bij deze behandeling wordt een nieuwe lens voor de eigen ooglens geplaatst. De eigen ooglens wordt hierbij dus behouden (Phake/ Fakik verwijst hiernaar). Dit type lens kan in de voorste oogkamer worden geplaatst (tussen het hoornvlies en de iris) of in de achterste oogkamer (tussen de iris en de eigen lens).

De lens wordt gefixeerd aan de iris door middel van kleine haakjes. De lenzen worden gemaakt van materiaal dat volledig door het lichaam wordt geaccepteerd.

 

IOL.Totalcare-advies.nl

Een intra-oculaire lens (IOL), ook wel implantaatlens of kunstlens genoemd, is een, in het menselijk oog geïmplanteerde, kunstlens die gewoonlijk de oorspronkelijke lens vervangt omdat deze troebel is geworden ten gevolge van een cataract, of die deze lens aanvult om sterke lensafwijkingen te corrigeren. Hij bestaat gewoonlijk uit een lensje van kunststof, met twee plastic armpjes om hem binnen het lenskapsel op zijn plaats te houden.

 

Cross-link

Cross-Link.Totalcare-advies.nlDit is een relatief nieuwe behandeling die gericht is op het verstevigen van de structuur van het hoornvlies. De verzwakking door toenemende vervorming en/of verdunning van het hoornvlies door Keratoconus wordt daarmee vertraagd of tot stilstand gebracht. Het doel van de behandeling is de achteruitgang van Keratoconus af te remmen of zelfs helemaal te stoppen. Door behandeling van het hoornvlies met Cross-linking kan een hoornvliestransplantatie mogelijk uitgesteld of voorkomen worden. De behandeling bestaat uit een combinatie van UV-bestraling met het druppelen van riboflavine (vitamine B2) oogdruppels. De behandeling vindt altijd aan één oog tegelijk plaats. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving met druppels. Eerst wordt het meest oppervlakkige hoornvlieslaagje verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de oogdruppels goed kunnen doordringen in het hoornvlies. Deze speciale oogdruppels worden gedurende een half uur op het oog gedruppeld. Aansluitend wordt het hoornvlies gedurende 30 minuten met UV-A licht bestraald.

Intac rings – Keratoconus

Bij KeratIntac-rings.Totalcare-advies.nloconus (uit het Grieks: kerato = hoorn, hoornvlies; en konos = kegel) krijgt het hoornvlies langzaamaan een puntvormige uitstulping en gaat het op een kegel lijken.

Deze progressieve uitstulping van de cornea gaat meestal gepaard met een geleidelijke verdunning van het hoornvlies en de symptomen zijn meestal een progressieve vermindering van het zicht, een vervormde gezichtsscherpte, verhoogde lichtgevoeligheid. Dit komt doordat de druk in het oog, de intra-oculaire druk, het hoornvlies van binnen naar buiten duwt. Keratoconus is een niet-inflammatoire degeneratieve aandoening van het oog waarbij een structurele Keratoconus.Totalcare-advies.nlverandering binnen het hoornvlies plaatsvindt waardoor het hoornvlies langzaam dunner wordt. Bij een normaal oog is het hoornvlies perfect rond, waardoor er bij elke situatie perfecte refractie plaatsvindt; het beeld valt precies op het netvlies. Door de afwijkende vorm is dat bij Keratoconus niet het geval. Voor de behandeling van Keratoconus is het mogelijk om ringsegmenten in het hoornvlies te implanteren, zogenaamde INTACS/ Keraringen. Deze ringen maken het midden van het hoornvlies platter, waardoor de kegelvorm minder steil wordt. Het uiteindelijk resultaat na het plaatsen van de ringen wordt topografisch goed ondersteund. Een totale onregelmatige cornea-vorm wordt verbeterd, waardoor het zicht van de patiënt duidelijk toeneemt.

Fako

Fako.Totalcare-advies.nlStaar is een vertroebeling van de ooglens, die meestal op latere leeftijd optreedt. De enige remedie (behandeling) tegen staar is een staaroperatie (cataract). Bij een staaroperatie wordt de Phaco-emulsificatie (FAKO) methode toegepast. Hierbij wordt de troebele lens via een klein sneetje in het oog vergruisd en weggezogen. Via dezelfde opening wordt dan een opvouwbaar standaard kunstlensje in het oog geplaatst. Meestal is het hechten van het wondje niet nodig.

Fako – Multifocaal Lens (Alcon Restore Lens) en Multifocaal Lens (AMO, Abbott Lens)

Fako.Totalcare-advies.nlEr bestaan verschillende merken en typen kunstlenzen. Dit heeft ook invloed op de prijzen van de kunstlenzen. Welke kunstlens de oogarts implanteert, hangt af van de brilsterkte vóór de operatie en de wens van de cliënt. Wij bieden u de Intra-oculaire Lens (IOL) ofwel de implanteerbare kunstlens van Alcon Restore Lens en AMO – Abbott Lens. Dit zijn beide multifocale lenzen. Deze kunstlenzen zijn speciaal ontwikkelt voor het zonder bril goed kunnen zien van dichtbij en veraf. De behandelmethode is in principe dezelfde behandeling als bij een staaroperatie. De oogarts verwijdert de natuurlijke lens uit het oog, waarna het vervangen wordt door de kunstlens. Er wordt één oog per keer gedaan. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie bekijken we welke multifocale lens voor u het meest geschikt is.

Fako – Trifocaal (Alcon – Panoptix)

Fako.Totalcare-advies.nlEr is een ware run op trifocaal torische implantaatlenzen van Alcon – Panoptix. Eindelijk is er een oplossing voor mensen die van hun leesbril af willen én een cilinderafwijking (Astigmatisme) hebben. Deze allernieuwste implantaatlens van Alcon is de meest geavanceerde implantaatlens van dit moment. De meeste implantaatlenzen corrigeren namelijk de sterkte voor twee afstanden (dichtbij en veraf). De trifocaal torische implantaatlens van Alcon geeft een goede functionele gezichtsscherpte en corrigeert maar liefst 3 afstanden; niet alleen dichtbij en veraf maar ook voor de intermediare (tussen) afstand én de cilinderafwijking. De beste scherpte wordt bereikt op 40 cm (leesafstand), 60 cm (tussenafstand) en veraf-afstand. De trifocale lenst corrigeert dus alle oogafwijkingen op elke afstand. Deze lens is daardoor ideaal voor het lezen van het beeldscherm van de computer, uw smartphone, uw tablet of van de navigatie in de auto. Als u kiest voor een trifocale lensimplantaat vervangt de oogarts uw eigen lens door een kunststoflens. Dit is in principe dezelfde behandeling als bij een staaroperatie. De oogarts verwijdert de natuurlijke lens uit het oog, waarna deze vervangen wordt door de kunstlens.

Gemiddelde duur van behandelingen ongeveer 1 tot 4 dagen.